kalcium

Nga Wiktionary

Shqip[redaktoni]

KALCIUM m. kim.

  • Metal i butë me ngjyrë të bardhë në të verdhë dhe i shkëlqyeshëm si argjendi, që është përbërës i kryesor i gurëve gëlqerorë (simboli Ca). Kalcium radioaktiv. Kloruri i kalciumit. Sulfati i kalciumit. Nitrati i kalciumit. Oksidi i kalciumit. I mungon kalciumi.

Etimologjia[redaktoni]

Kalcium ( rrjedh nga fjala latine calx )

Prononcimi[redaktoni]

Sinonime[redaktoni]

Antonime[redaktoni]

Fjalë rrjedhëse[redaktoni]

Në gjuhë tjera[redaktoni]


Referencat[redaktoni]