ecje

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

Shqip[redaktoni]

ECJE f.

1. Veprimi dhe gjendja sipas kuptimeve të foljes eci. Ecje e shpejtë (e ngadalshme). Ecje e lehtë (e rëndë). Ecje në këmbë (me kalë). Në ecje e sipër. Shpejtoi (ngadalësoi) ecjen.

2. Zhurma e hapave të atij që ecën. Dëgjonte ecjen e kalimtarëve.[1]


Etimologjia[redaktoni]

Shqiptimi[redaktoni]

Sinonime[redaktoni]

Antonime[redaktoni]

Fjalë të prejardhura[redaktoni]

Në gjuhë tjera[redaktoni]


Referencat[redaktoni]

  1. Fjalori elektronik shpjegues FESH 1.0