cungoj

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

Shqip[redaktoni]

Cungoj kal. -

  1. I pres degët një druri, duke i lënë vetëm trungun a pjesët më të trasha; e bëj cung. Cungoj lisat.
  2. I pres këmbën a krahun një njeriu, e gjymtoj. I cungoj krahun (këmbën).
  3. fig. I heq një pjesë, e zvogëloj ose e shkurtoj diçka dhe kështu e lë të mangët, ia pakësoj vlerën; e pres një pjesë, e gjymtoj. Cungoj një artikull. Cungoj punën. Cungoj të drejtat.[1]

Etimologjia[redaktoni]

Shqiptimi[redaktoni]

Sinonime[redaktoni]

Antonime[redaktoni]

Fjalë të prejardhura[redaktoni]

Në gjuhë tjera[redaktoni]

Referencat[redaktoni]

  1. Fjalori elektronik shpjegues FESH 1.0