cirk

Nga Wiktionary

Shqip[redaktoni]

Cirk m.sh. -

  1. Ndërtesë, zakonisht e rrumbullakët, me vende për spektatorët dhe me arenë në mes, ku jepen shfaqje shkathtësie e force nga akrobatë, zhonglerë etj. ose me kafshë të zbutura; tërësia e shfaqjeve të tilla; institucioni që merret me organizimin e këtyre shfaqjeve; trupa e artistëve që marrin pjesë në këto shfaqje dhe arti teatral që i përfshin këto. Cirk për fëmijë. Cirk shëtitës. Biletë cirku. Arena e cirkut. Drejtuesi i cirkut. Arti i cirkut. Artist cirku. Orkestër (muzikë) cirku. Shfaqje cirku. Kafshë cirku. Punon në cirk. Shkoj në cirk. I pëlqen cirku.
  2. gjeol. Greminë, gropë e madhe e rrumbullakët dhe me shpatë të pjerrëta, që është formuar nga akullnajat ose nga vullkanet; gropë në trajtë unaze, krater i një lloji të veçantë në sipërfaqen e Hënës. Cirk akullnajor (akullnajash). Cirk hënor (hëne).[1]

Shqiptimi[redaktoni]

Sinonime[redaktoni]

Antonime[redaktoni]

Fjalë të prejardhura[redaktoni]

Në gjuhë tjera[redaktoni]

Referencat[redaktoni]

  1. Fjalori elektronik shpjegues FESH 1.0