Jump to content

cimar

Nga Wiktionary

Shqip[redaktoni]

Cimar m.s. - Pjesë e vegjës: dy rripa metalikë me dhëmbëza anash, që mund të afrohen ose të largohen dhe që shërbejnë për të mbajtur pëlhurën të shtrirë para se të mblidhet në shul. Vrimat e cimarit.[1]

Etimologjia[redaktoni]

Shqiptimi[redaktoni]

Sinonime[redaktoni]

Antonime[redaktoni]

Fjalë të prejardhura[redaktoni]

Në gjuhë tjera[redaktoni]

Referencat[redaktoni]

  1. Fjalori elektronik shpjegues FESH 1.0