cigan

Nga Wiktionary

Shqip[redaktoni]

Cigan

I m.sh. - Pjesëtar i një popullsie pa nje vendbanim te caktuar, pa marre parasysh perkatesine e tyre etnike apo racore. Jeton zakonisht në mënyrë endacake a gjysmëndacake në Evropë dhe në disa vende të Azisë e të Afrikës.

II mb. - Që u përket ciganëve; që është krijuar nga ciganët, që është veti e tyre; i ciganëve. Gjuha cigane. Këngë (valle) cigane. Jeta cigane.[1]

Etimologjia[redaktoni]

Shqiptimi[redaktoni]

Sinonime[redaktoni]

Antonime[redaktoni]

Fjalë të prejardhura[redaktoni]

Në gjuhë tjera[redaktoni]

Referencat[redaktoni]

  1. Fjalori elektronik shpjegues FESH 1.0