cifund

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

Shqip[redaktoni]

Cifund m.sh. - Gyp druri a metali, që vjen duke u ngushtuar në një anë dhe që vihet në fund të lugut të mullirit për të rënë uji me forcë mbi fletët e rrotës. Cifundi i mullirit. Ngushtoj (zgjeroj) cifundin. I vë cifundin.

  • Ia nxjerr cifundin
a) e prish një punë në anën me të rëndësishme, i nxjerr fundin;
b) zihem keq me dikë, nuk lë gjë pa i thënë. I doli cifundi diçkaje u prish, mori fund e nuk ndreqet më.[1]

Etimologjia[redaktoni]

Shqiptimi[redaktoni]

Sinonime[redaktoni]

Antonime[redaktoni]

Fjalë të prejardhura[redaktoni]

Në gjuhë tjera[redaktoni]

Referencat[redaktoni]

  1. Fjalori elektronik shpjegues FESH 1.0