cicëroj

From Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

Shqip[edit]

Cicëroj jokal. -

  1. vet. veta III. Këndon duke nxjerrë një të hollë, të dridhur e të këndshëm (për trumcakët, dallëndyshet etj.). Cicërojnë zogjtë.
  2. fig. Flas shpejt, me zë të hollë e të ëmbël; flas bukur (për fëmijët dhe për vajzat). Cicërojnë fëmijët.[1]

Etimologjia[edit]

Shqiptimi[edit]

Sinonime[edit]

Antonime[edit]

Fjalë të prejardhura[edit]

Në gjuhë tjera[edit]

Referencat[edit]

  1. Fjalori elektronik shpjegues FESH 1.0