ceremoni

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

Shqip[redaktoni]

Ceremoni f.sh. -

  1. Veprime kremtuese a përkujtimore që kryhen me rastin e një ngjarjeje të shënuat shoqërore, në përvjetorë të rëndësishëm etj.; festim, kremtim. Ceremoni zyrtare (solemne, përkujtimore, fetare). Ceremonia e hapjes (e mbylljes). Ceremonia e martesës (e vdekjes). Ceremonia e dhënies së çmimeve (e ndarjes së diplomave, e nënshkrimit të marrëveshjes). Me ceremoni. Shef ceremonie. Bëj ceremoninë. Zhvillohet një ceremoni. Marr pjesë në një ceremoni.
  2. kryes. sh. ~ra, ~rat bised. Mënyrë e përpunuar dhe e stërholluar e sjelljes, që shoqërohet me etiketë të tepruar. Pa (shumë) ceremonira. Sillet (e priti) me ceremoni. Bën ceremonira.[1]

Etimologjia[redaktoni]

Shqiptimi[redaktoni]

Sinonime[redaktoni]

Antonime[redaktoni]

Fjalë të prejardhura[redaktoni]

Në gjuhë tjera[redaktoni]

Referencat[redaktoni]

  1. Fjalori elektronik shpjegues FESH 1.0