centrizëm

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

Shqip[redaktoni]

Centrizëm m. - Qëndrim politik në mes krahut të majtë dhe krahut të djathtë në një parti ose në mes partive të majta e të djathta; forma me e mbuluar e oportunizmit, që lindi në partitë e Internacionales së Dytë, të cilat me fjalë shpreheshin për marksizmin, por në të vërtetë ua nënshtronin interesat e proletariatit interesave të borgjezisë; rryma politike që mban një qëndrim centrist.[1]

Etimologjia[redaktoni]

Shqiptimi[redaktoni]

Sinonime[redaktoni]

Antonime[redaktoni]

Fjalë të prejardhura[redaktoni]

Në gjuhë tjera[redaktoni]

Referencat[redaktoni]

  1. Fjalori elektronik shpjegues FESH 1.0