butinë

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

Shqip[redaktoni]

Butinë f.sh.bot. - Gjini shkurresh a drurësh me gjethe rënëse ose të qëndrueshme, me lule të vogla zakonisht të bardha, që bëjnë kokrra të kuqe a të zeza me një farë brenda dhe që mbillen për zbukurim. Butina e butë shkurre ose dru i vogël deri katër metra i lartë, me lule të bardha, të mbledhura tufë e me erë të mirë. Butina e kuqe shkurre ose dru i vogël deri katër metra i lartë, me gjethe vezake e të dhëmbëzuara, me lule të bardha në të kuqërreme. Butina fletëlarë shkurre me gjethe të qëndrueshme, me lëvore të kuqërreme, me lule të merme, të bardha si në të kuqe.[1]

Etimologjia[redaktoni]

Shqiptimi[redaktoni]

Sinonime[redaktoni]

Antonime[redaktoni]

Fjalë të prejardhura[redaktoni]

Në gjuhë tjera[redaktoni]

Referencat[redaktoni]

  1. Fjalori elektronik shpjegues FESH 1.0