buallicë

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

Shqip[redaktoni]

Buallicë f.sh. -

  1. Femra e buallit. Qumësht (kos, gjalpë) buallice. Është bërë sa një buallicë.
  2. fig. keq. Grua me trup të madh e të rëndë, por e ngathët dhe e trashë nga mendja.[1]

Etimologjia[redaktoni]

Shqiptimi[redaktoni]

Sinonime[redaktoni]

Antonime[redaktoni]

Fjalë të prejardhura[redaktoni]

Në gjuhë tjera[redaktoni]

Referencat[redaktoni]

  1. Fjalori elektronik shpjegues FESH 1.0