brumos

Nga Wiktionary

Shqip[redaktoni]

Folje[redaktoni]

Brumos kal. -

  1. Gatuaj brumin për bukë etj., bëj brumë; mbruj. Brumos me duar.
  2. fig. Formoj karakterin dhe botëkuptimin e dikujt, e edukoj duke u kujdesur që të fitojë bindje politike, ideologjike e morale të caktuara, e kalit në punë e në veprimtari shoqërore; e formoj si njeri. Brumos rininë. Brumos me frymën revolucionare.
  3. fig. Përgatit, vë themelet e diçkaje; e forcoj, e bëj të pathyeshëm. Me gjakun e tyre brumosën demokracinë.[1]

Etimologjia[redaktoni]

Shqiptimi[redaktoni]

Sinonime[redaktoni]

Antonime[redaktoni]

Fjalë të prejardhura[redaktoni]

Në gjuhë tjera[redaktoni]

Referencat[redaktoni]

  1. Fjalori elektronik shpjegues FESH 1.0