brezare

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

Shqip[redaktoni]

Emër[redaktoni]

brezare f.sh. -

  1. Shtresë pllakash shkëmbore, që pret pjerrtas një kodër. Nxjerr gurë nga brezarja.
  2. Brez toke i gjatë e i sheshtë, që hapet në faqe të malit a të kodrës dhe që shërben për të mbjellë në të pemë e bimë të tjera. Brezaret e Vlorës. Mal me brezare. Hap brezare. Mbjell në brezare.[1]

Etimologjia[redaktoni]

Shqiptimi[redaktoni]

Sinonime[redaktoni]

Antonime[redaktoni]

Fjalë të prejardhura[redaktoni]

Në gjuhë tjera[redaktoni]

Referencat[redaktoni]

  1. Fjalori elektronik shpjegues FESH 1.0