bretk

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

Shqip[redaktoni]

Emër[redaktoni]

bretk

I m.sh.zool.

  1. Mashkulli i bretkosës. Bretk moçali.
  • Lule bretku bot. zhabinë.


II m.vet.nj.anat. - shih kryqe, ~t.

  1. Më ra bretku u sëmura nga kryqet, më ranë kryqet nga një peshë e rëndë. Ngre bretkun fërkoj e ngre kryqet e sëmura.
  • I ra bretku (në punë) u lodh shumë, u këput nga një punë e rëndë dhe e gjatë. I kalli bretkun thjeshtligj. e la pas dore, s'çau më kokën për të, e braktisi. Ç’bretkun ke? thjeshtligj. ç'ke?; ç'dreqin ke?[1]

Etimologjia[redaktoni]

Shqiptimi[redaktoni]

Sinonime[redaktoni]

Antonime[redaktoni]

Fjalë të prejardhura[redaktoni]

Në gjuhë tjera[redaktoni]

Referencat[redaktoni]

  1. Fjalori elektronik shpjegues FESH 1.0