batalion

Nga Wiktionary

Shqip[redaktoni]

Batalion m.sh. -

  1. usht. Njësi ushtarake, që ka disa kompani të armëve të ndryshme dhe që hyn si nënrepart taktik në përbërjen e një regjimenti. Batalion këmbësorie. Batalion tankesh. Batalion autonom. Batalion sulmues. Batalion rezervë. Batalion partizan. Shtabi i batalionit. Komandanti (komisari) i batalionit.
  2. Njësi e punonjësve vullnetarë në vitet e para pas Çlirimit, që organizohej në punën për ndërtimin e vendit. Batalioni i punës. Batalioni i rinisë. Batalioni «Margarita Tutulani».[1]

Etimologjia[redaktoni]

Prononcimi[redaktoni]

Sinonime[redaktoni]

Antonime[redaktoni]

Fjalë rrjedhëse[redaktoni]

Në gjuhë tjera[redaktoni]


Anglisht - battalion
Gjermanisht
Frëngjisht
Polonisht
Japonisht
Hollandisht
Italisht
Suedisht
Portugalisht
Spanisht
Kroatisht
Arabisht
Greqisht
Boshnjakisht
Persisht


Rusisht
Kinezisht
Finlandishte
Norvegjisht
Esperanto
Danisht
Sllovakisht
Hebraisht
Çekisht
Hungarisht
Luksemburgisht
Maqedonisht
Latinisht
Letonisht
Rumanisht


Katalanisht
Serbisht
Sllovenisht
Indonezisht
Bullgarisht
Turqisht
Ukrainisht
Lituanisht
Koreanisht
Bjellorusisht
Irlandisht
Estonisht
Venecianisht
Interlingua
Anglishte e thjeshtë

Referencat[redaktoni]

  1. Fjalori elektronik shpjegues FESH 1.0