Jump to content

balet

Nga Wiktionary

Balet m.sh.art. -

  1. Arti i valleve me figura, që luhen në skenë nga disa veta. Baleti shqiptar. Balet kombëtar. Balet klasik. Balet në akull. Teatri i Operës dhe i Baletit. Shfaqje baleti. Trupa e baletit. Shkollë baleti.
  2. Pjesë teatrale me valle e me lëvizje të figurshme, e cila shoqërohet me muzikë; muzika që shoqëron këtë pjesë. Baleti «Cuca e maleve». Balet me një akt. Pjesë të zgjedhura nga baletet. Muzikë baleti.
  3. bised. Institucioni i artit të valleve me figura; ndërtesa e këtij institucioni; trupa që luan në skenë valle me figura. Punon në balet. Hyri në balet. Turneu i baletit.[1]

Etimologjia[redaktoni]

Prononcimi[redaktoni]

Sinonime[redaktoni]

Antonime[redaktoni]

Fjalë rrjedhëse[redaktoni]

Në gjuhë tjera[redaktoni]

Anglisht - ballet
Gjermanisht
Frëngjisht
Polonisht
Japonisht
Hollandisht
Italisht
Suedisht
Portugalisht
Spanisht
Kroatisht
Arabisht
Greqisht
Boshnjakisht
Persisht
Rusisht
Kinezisht
Finlandishte
Norvegjisht
Esperanto
Danisht
Sllovakisht
Hebraisht
Çekisht
Hungarisht
Luksemburgisht
Maqedonisht
Latinisht
Letonisht
Rumanisht
Katalanisht
Serbisht
Sllovenisht
Indonezisht
Bullgarisht
Turqisht
Ukrainisht
Lituanisht
Koreanisht
Bjellorusisht
Irlandisht
Estonisht
Venecianisht
Interlingua
Anglishte e thjeshtë

Referencat[redaktoni]

  1. Fjalori elektronik shpjegues FESH 1.0