atletikë

Nga Wiktionary

Atletikë f.sport. - Pjesë e gjimnastikës, e cila përfshin ushtrime me vegla ose pa vegla, që kërkojnë shkathtësi e forcë dhe që e zhvillojnë trupin. Atletikë e lehtë tërësi llojesh sporti, ku përfshihen vrapimet, kërcimet, hedhja e shtizës, hedhja e gjyles etj. Atletikë e rëndë tërësi llojesh sporti, ku përfshihen ngritja e peshave, mundja, boksi etj. Garat e atletikës. Kampionati i atletikës. Merrem me atletikë.[1]

Etimologjia[redaktoni]

Prononcimi[redaktoni]

Sinonime[redaktoni]

Antonime[redaktoni]

Fjalë rrjedhëse[redaktoni]

Në gjuhë tjera[redaktoni]

Anglisht - athletics
Gjermanisht
Frëngjisht
Polonisht
Japonisht
Hollandisht
Italisht
Suedisht
Portugalisht
Spanisht
Kroatisht
Arabisht
Greqisht
Boshnjakisht
Persisht
Rusisht
Kinezisht
Finlandishte
Norvegjisht
Esperanto
Danisht
Sllovakisht
Hebraisht
Çekisht
Hungarisht
Luksemburgisht
Maqedonisht
Latinisht
Letonisht
Rumanisht
Katalanisht
Serbisht
Sllovenisht
Indonezisht
Bullgarisht
Turqisht
Ukrainisht
Lituanisht
Koreanisht
Bjellorusisht
Irlandisht
Estonisht
Venecianisht
Interlingua
Anglishte e thjeshtë

Referencat[redaktoni]

  1. Fjalori elektronik shpjegues FESH 1.0