asnjanësoj

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

Asnjanësoj kal.libr. -

  1. E bëj një shtet ose një vend të jetë asnjanës.
  2. I heq mundësinë të veprojë kundër nesh; e bëj të paaftë të veprojë, i dobësoj fuqinë. Asnjanësoj një kundërshtar. Asnjanësoj ndikimin e dikujt. Asnjanësoj një pozicion.
  3. kim. I heq vetitë acide me anë të reaksionit me një bazë ose anasjelltas. Asnjanësoj një tretësirë.
  4. spec. I heq një veti karakteristike (ngjyrimin, ngarkesën etj.) dhe e bëj asnjanës. Asnjanësoj një forcë. Asnjanëson ngarkesën e një grimce.[1]

Etimologjia[redaktoni]

Prononcimi[redaktoni]

Sinonime[redaktoni]

Antonime[redaktoni]

Fjalë rrjedhëse[redaktoni]

Në gjuhë tjera[redaktoni]

Anglisht - neutralize
Gjermanisht
Frëngjisht
Polonisht
Japonisht
Hollandisht
Italisht
Suedisht
Portugalisht
Spanisht
Kroatisht
Arabisht
Greqisht
Boshnjakisht
Persisht
Rusisht
Kinezisht
Finlandishte
Norvegjisht
Esperanto
Danisht
Sllovakisht
Hebraisht
Çekisht
Hungarisht
Luksemburgisht
Maqedonisht
Latinisht
Letonisht
Rumanisht
Katalanisht
Serbisht
Sllovenisht
Indonezisht
Bullgarisht
Turqisht
Ukrainisht
Lituanisht
Koreanisht
Bjellorusisht
Irlandisht
Estonisht
Venecianisht
Interlingua
Anglishte e thjeshtë

Referencat[redaktoni]

  1. Fjalori elektronik shpjegues FESH 1.0