acidi

Nga Wiktionary
Wikipedia ka një artikull për fjalën:

Shqip[redaktoni]

Emër[redaktoni]

acid

  1. Komponim kimik, zakonisht i lëngshëm, me shije të thartë e veti gërryese, që përmban hidrogjen dhe që me metalet jep kripëra thartore. Varësisht nga bashkimi kimik dallohen edhe acidet, ndër to më të njohura janë: Acidi sulfurik, Acidi yndyror apo Acidi organikë dhe Acidi i akumulatorëve.


Fjalë rrjedhëse[redaktoni]

Në gjuhë tjera[redaktoni]

Anglisht[redaktoni]

Emër[redaktoni]

happo

  1. acidi