çrrudhem

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

Shqip[redaktoni]

Folje[redaktoni]

 1. Më shtrihet lëkura e fytyrës, e dorës etj. që ka qenë me rrudha, më bëhet lëkura pa rrudha; bëhem pa rrudha në lëkurë, në fytyrë etj.; kund. rrudhem.
  çrrudhet balli.
 2. vet. veta III. I bëhet sipërfaqja e rrafshët dhe e lëmuar, i hiqen rrudhat; përtërihet diçka që ka qenë e fishkur; kund. rrudhet.
  Çrrudhet shamia.
 3. vet. veta III. Më hiqet ndijimi i athët e shtrëngues që shkaktojnë disa lëndë në cipën e gojës e të gjuhës; kund. rrudhet.
  çrrudhet goja (gjuha).
 4. Pës. e çrrudh.[1]

Etimologjia[redaktoni]

Shqiptimi[redaktoni]

Sinonime[redaktoni]

Antonime[redaktoni]

Fjalë të prejardhura[redaktoni]

Në gjuhë tjera[redaktoni]

Referencat[redaktoni]

 1. Fjalori elektronik shpjegues FESH 1.0