çol

Nga Wiktionary

Shqip[redaktoni]

Emër[redaktoni]

  1. krahin. Vend me shumë baltë e me ujë të ndenjur, gjol, moçalishte.
    Ra në çol.
  2. bot. Lloj bime që rritet nëpër moçalishte dhe e hanë kafshët e ngarkesës.
    Kali (gomari) po ha çol.[1]

Etimologjia[redaktoni]

Shqiptimi[redaktoni]

Sinonime[redaktoni]

Antonime[redaktoni]

Fjalë të prejardhura[redaktoni]

Në gjuhë tjera[redaktoni]

Referencat[redaktoni]

  1. Fjalori elektronik shpjegues FESH 1.0