çndryshkem

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

Shqip[redaktoni]

Folje[redaktoni]

  1. vet. veta III. I hiqet ndryshku, pastrohet nga ndryshku; kund. ndryshket. Çndryshket shpata.
  2. fig. Shkundem nga plogështia, fitoj përsëri gjallërinë dhe shkathtësinë, gjallërohem, përtërihem. Çndryshken me gjimnastikë (në punë). Iu çndryshk mendja. Çndryshket nga koka.
  3. Pës. e çndryshk.[1]

Etimologjia[redaktoni]

Shqiptimi[redaktoni]

Sinonime[redaktoni]

Antonime[redaktoni]

Fjalë të prejardhura[redaktoni]

Në gjuhë tjera[redaktoni]

Referencat[redaktoni]

  1. Fjalori elektronik shpjegues FESH 1.0