çiklist

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

Shqip[redaktoni]

Emër[redaktoni]

  1. sport. Ai që është stërvitur e aftësuar për ecjen e shpejtë me biçikletë dhe që merr pjesë në garat sportive me biçikletë. Çiklistët e klubit sportiv. Garat e çiklistëve. Grup çiklistësh. Stërvitja e çiklistëve. Biçikletë çiklistësh.
  2. vjet. Ai që merrej me ndreqjen e biçikletave, biçikletar.[1]

Etimologjia[redaktoni]

Shqiptimi[redaktoni]

Sinonime[redaktoni]

Antonime[redaktoni]

Fjalë të prejardhura[redaktoni]

Në gjuhë tjera[redaktoni]

Referencat[redaktoni]

  1. Fjalori elektronik shpjegues FESH 1.0