çifte

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

Shqip[redaktoni]

Emër[redaktoni]

  1. Armë zjarri me dy tyta për gjah. Çifte gjahu. Tytat e çiftes. Saçma (barut) për çifte. Leje për çifte. Mbush çiften. Shtie (gjuaj) me çifte.
  2. Pincë a mashë e vogël me dy maja të holla, që përdoret për të kapur sende të imëta. Çiftja e argjendarit.
  3. Dy kuti të lidhura së bashku, njëra prej të cilave mbushet me sheqer dhe tjetra me kafe të bluar. Çiftja e kafes. E mbaj kafen në çifte.[1]

Etimologjia[redaktoni]

Shqiptimi[redaktoni]

Sinonime[redaktoni]

Antonime[redaktoni]

Fjalë të prejardhura[redaktoni]

Në gjuhë tjera[redaktoni]

Referencat[redaktoni]

  1. Fjalori elektronik shpjegues FESH 1.0