çerdhukël

Nga Wiktionary
(Përcjellë nga çepdhukël)
Jump to navigation Jump to search

Shqip[redaktoni]

Emër[redaktoni]

Zog pak me i madh se harabeli, me pupla të murrme pika-pika, që rron nëpër ara dhe që fluturon shumë lart duke kënduar e zbret pastaj pingul me krahë të mbyllur; laureshë e madhe. Tufë çerdhuklash. Kënga e çerdhuklës. Fluturimet e çerdhuklës.[1]

Etimologjia[redaktoni]

Shqiptimi[redaktoni]

Sinonime[redaktoni]

Antonime[redaktoni]

Fjalë të prejardhura[redaktoni]

Në gjuhë tjera[redaktoni]

Referencat[redaktoni]

  1. Fjalori elektronik shpjegues FESH 1.0