çapitem

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

Shqip[redaktoni]

Çapitem vet.bised. -

  1. Hedh hapat e parë, nis të eci ngadalë dhe i pasigurt (për fëmijën). Çapitet foshnja. Fillon të çapitet.
  2. Eci ngadalë ose rëndë, hedh hapat, hedh këmbët; eci me vështirësi. Çapitem ngadalë. Çapitet çalë-çalë. Mezi çapitej. Çapitej i lodhur. Çapiten në dëborë.[1]

Etimologjia[redaktoni]

Shqiptimi[redaktoni]

Sinonime[redaktoni]

Antonime[redaktoni]

Fjalë të prejardhura[redaktoni]

Në gjuhë tjera[redaktoni]

Referencat[redaktoni]

  1. Fjalori elektronik shpjegues FESH 1.0