Jump to content

Wiktionary:Tutorial (Regjistrimi)

Nga Wiktionary
Faqja kryesore   Redaktimi   Formatimi   Lidhjet tek WikiFjalori   Lidhje të ngjashme   Lidhje të jashtme   Faqet e diskutimit   Mbajeni mend   Regjistrimi   Hapësira e përdoruesit   Përmbyllja   Livadhi    

Regjistrimi nuk është i detyrueshëm

Çdo njeri është i mirëseardhur të kontribuoj tek WikiFjalori, pamvarësisht se a dëshirojnë ata të regjistrohen me një emër apo jo.

Janë dy arsye kryesore pse njerëzit inkurajohen të regjistrohen:

Përfitimet e gjithanshme

Logaria e re ju sjell shume përfitime, duke përfshirë më shume variante dhe më shume parapëlqime. Një nga veçorit e përdorshme është edhe lista mbikqyrëse, e cila e bënë më të lehtë gjurmimin e ndryshimeve tek faqet ku ju keni interes. Tjetra është të qënit në gjendje ti lëvizni dhe riemroni faqet (Mos i lëvizni faqet thjesht duke bërë kopjim dhe ngjitje (copy – paste) pasi që historia e redaktimit nuk ruhet në atë mënyrë. Në vend të kësaj pyetni Kuvendin për ndihmë për përdoruesit e regjistruar).

Gjithashtu, e rrit fshehtësin tuaj duke e fshehur adresën tuaj IP, e cila nganjëherë mund të përdoret për të zbuluar më shumë për ty.

Dhe në fund, vetem përdoruesit e regjistruar kanë të drejtë të bëhen Administrues (apo sysops).

Përfitimet e dalluara

Shumë përdorues konsiderojnë regjistrimin për të treguar gatishmëri më të madhe nga ju për të qëndruar prapa redaktimeve tuaja, dhe komenteve në faqet e diskutimit. Kjo nënkupton se kontributit tuaj tek artikujt dhe faqet e diskutimit në përgjithësi t’i jepet më shumë rëndësi, të paktën kur ju krijoni artikuj kur jeni të kyqyr. Natyrisht se ndërtimi i një varg regjistri të fortë të kontibuteve të vlefshme, gjithashtu do të shtoj përceptimin e njerëzve për ty, pavarësisht se a jeni të regjistruar.

Regjistrimi

Për tu regjistruar, apo për të parë më shumë informacione të detajuara lidhur me përfitimet e regjistrimit, ju mund të klikoni lidhjen kyqu në krye të çdo faqë në anën e djathtë.

Vazhdoni me tutorialin.