rr

Nga Wiktionary

RR

  • 1. Një nga bashkëtingëlloret e gjuhës shqipe dhe shkronja e njëzetepestë e alfabetit të saj, e cila shënon këtë bashkëtingëllore. Shkronja rr. Tingulli rr.
  • 2. si em. f. Bashkëtingëllorja dhe shkronja rr. Rr-ja e madhe (e vogël). Rr-ja e shtypit (e dorës).
Alfabeti : A | B | C | Ç | D | DH | E | Ë | F | G | GJ | H | I | J | K | L | LL | M | N | NJ | O | P | Q | R |RR | S | SH | T | TH | U | V | X | XH | Y | Z | ZH -