c

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

C.

  • 1. Një nga bashkëtingëlloret e gjuhës shqipe dhe shkronja e tretë e alfabetit të saj, e cila shënon këtë bashkëtingëllore. Bashkëtingëllorja c. Shkronja c. Tingulli c.
  • 2. si em. f. Bashkëtingëllorja dhe shkronja c. C-ja e madhe (e vogël). C-ja e dorës (e shtypit). C-ja nistore.
  • 3. Simbol i një grupi vitaminash. Vitamina C.
Alfabeti : A | B | C | Ç | D | DH | E | Ë | F | G | GJ | H | I | J | K | L | LL | M | N | NJ | O | P | Q | R |RR | S | SH | T | TH | U | V | X | XH | Y | Z | ZH -