sot

Nga WiktionaryEtimologjia

Nga protoshqipja *tˢjādīti, nga një kompozitë dhanore-vendore e para-protoshqipes (pas-protoindoevropiane) *ḱyeh₂ dh₂itéy, fjalë për fjalë "kësi dite". E njëjta mënyrë e formimit sikurse sonte, sivjet.
Shiko edhe ditë, e cila është e lidhur me fjalën e dytë të kompozitës.

Shqiptimi

Kuptimi

Ndajfolje

sot

  1. në këtë ditë: sot dhe nesër; (si) sot një javë para një jave ose pas një jave po në këtë ditë; mot si sot pas një viti po në këtë ditë; dy muaj si sot që para dy muajsh; (që) sot e tutje që nga kjo ditë e më pas.
  2. në kohën e tashme, në ditët tona, tani: dje dhe sot në të kaluarën dhe në ditët tona.

Trajta alternative

Sinonime

Fjalë të ngjashme

Referime