çamçakëz

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

Shqipja[redaktoni]

Çamçakëz:

  1. Lëndë e ngurtë, e verdhë dhe e tejdukshme, që nxirret nga rrënja e drunjëve halorë dhe që përdoret për ngjitje, për izolim dhe për të fërkuar harqet e veglave me tela.
  2. Lloj gome e përzier me një lëndë me erë të mirë dhe me sheqer, që mbahet në gojë për ta përtypur.

Në gjuhët tjera[redaktoni]