origjinë

Nga Wiktionary

Shqip[redaktoni]

Emër[redaktoni]

origjinë f.

  1. Fillimi i diçkaje, burimi; prejardhja, lindja dhe formimi i diçkaje, zanafilla. Origjina shoqërore. Origjina e njeriut. Origjina e popullit. Origjina e botës bimore (shtazore). Me origjinë punëtore. Me origjinë të dyshimtë.