Feja Islame

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search
Wikipedia ka një artikull për fjalën:

Feja Islame - apo islami është religjion monoteist dhe e kufizon veten nga politeizmi si dhe nga bindjet krishtere të ringjalljes. Islami definohet në bazë të Kuranit, i cili për myslimanët është fjala e pakorrigjueshme e Zotit. Burimi i dytë për myslimanët janë fjalët e Profetit Muhammed dhe praktikat e tija (Syneti). Cateogry:Shqip