Jump to content

port

Nga Wiktionary
Wikipedia ka një artikull për fjalën:

port m.

  1. Vend i posaçëm zakonisht në një gji deti, i ndërtuar dhe i pajisur me të gjitha mjetet e nevojshme, ku mund të hyjnë anijet, të ngarkohen dhe të shkarkohen ose të qëndrojnë për t'u ndrequr; qyteti pranë një vendi të tillë. Port detar (lumor). Port ushtarak (tregtar). Punonjësit e portit. Drejtoria e portit. Magazinat e portit. Ndërtuan një port. Hyri (anija) në port. Durrësi është porti më i madh i vendit tonë.