fenomen

Nga Wiktionary

Shqip[redaktoni]

Emër[redaktoni]

fenomen m. libr.

  1. Dukuri. Fenomen fizik (kimik). Fenomen atmosferik. Fenomen shoqëror. Fenomen i përgjithshëm (tipik, i veçantë, i zakonshëm). Fenomenet e natyrës.
  2. fig. Njeri me prirje dhe aftësi të jashtëzakonshme. Ishte fenomen.