Jump to content

Faqja kryesore

Nga Wiktionary
(Përcjellë nga Faqja Kryesore)

Mirë se vini në WikiFjalori,

Fjalori i lirë dhe falas
ku të gjithë mund të përmirësohen

10.118 faqe të shkruara në shqip


Mirësevini tek WikiFjalori! - Fjalori në gjuhën shqipe

Mirësevini tek WikiFjalori, një projekt vullnetar i përbashkët për të krijuar një fjalor të lirë shumëgjuhësh, me përkufizime, prejardhje etimologjike, shqiptime, dhe shembuj përdorimi. WikiFjalori është shoqëruesi leksik i enciklopedisë së hapur Wikipedia. Fjalori në shqip përmban vetëm 10.118 artikuj, dhe ju inkurajojmë të krijoni artikuj të rinj.

Rregullat e editimit

Rregulla të përgjithshme

  • Ju lutemi të kini kujdes që fjalët t'i filloni me shkronjë të vogël, përveç shkurtimeve p.sh.: SHBA dhe emrave të përveçëm si p.sh.: Shqipëria.
  • Edhe pse WikiFjalori është pjesë simotër e Wikipedias fjalët këtu do të jenë të radhitura në të pashquarën, pra ju lutemi redaktorë të redaktoni në të pashquarën.
  • Përdorimi i shkronjave shqipe ë, Ë, ç dhe Ç është i padiskutueshëm, pra ju lutemi që gjatë redaktimit t'i përdorni me rregull këto shkronja.

Fjalorët kryesorë

Rafte të posaçme

Gjuhët botëroreShkronjatNumratStinëtMuajt

Artikulli i rastit

Rafte me fjalorë

Fjalorët e shkencave natyrore dhe teknologjisë

Fjalori i informatikësFjalori i matematikësFjalori i mjeksisëFjalori i kimisëFjalori i fizikësFjalori i arkeologjisë
Wiktionary mbahet nga Fondacioni Wikimedia, një fondacion pa përfitime i rregjistruar në Florida, SHBA. Wikimedia mban dhe disa projekte të tjera Wiki:

Wikipedia WikiLibra WikiCitate WikiBurime WikiLloje WikiLajme Commons Meta-Wiki