zogël

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

ZOGËL f.

  • 1. bot. Shkurre a dru i vogël me myjë ngjyrë trëndafili, me gjethe rënëse, të gjera e me bisht të gjatë, me kokrra të rrumbullakëta e të zeza kur piqen, lëvorja e kokrrat e së cilës përdoren për ngjyrosje dhe në mjekësi. Zogla e shkëmbinjve (e bjeshkëve). Lulet e zoglës. Druri i zoglës.
  • 2. përk. Zog i vogël.