zink

Nga Wiktionary
Shko tek: lundrim, kërko

ZINK m. kim.

  • Metal me ngjyrë të bardhë në të kaltërreme, që nuk ndryshket, petëzohet lehtë dhe përdoret për veshjen e çelikut, për enë kuzhine, në industrinë elektrike etj, (simboli Zn). Oksid zinku. Kripërat e zinkut.