zihet

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

ZIHET vetv.

  • 1. Nxehet sa merr valë, zien (uji ose një lëng tjetër). U zie uji (qumështi).
  • 2. Valon në ujë ose në një lëng tjetër dhe zbutet a ngurtësohet, zien. U zie mishi. U zien rrobat. U zie shpejt.
  • 3. Pës. e ZIEJ.
  • Zihet në lëng të vet shih te LËNG,~U.