zhytës

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

Zhytës m.

1. Ai që zhytet në thellësi të detit, të liqenit etj. për punë të caktuara, kredhës; palombar. Zhytës i stërvitur. Mjeshtëria e zhytësve. U bë zhytës.

2. sport. Ai që noton mirë zhytas. Është zhytës i fortë.

3. sport. Ai që kërcen pranë rrjetës dhe e zhyt topin në fushën kundërshtare (në lojën e volejbollit). Është zhytës i mirë.