zhgënjim

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

ZHGËNJIM m.

  • 1. Veprimi dhe gjendja sipas kuptimeve të foljeve ZHGËNJEJ, ZHGËNJEHEM.
  • 2. Ndjenja që përjetojmë, kur dikush a diçka nuk na del ashtu siç e pritnim ose siç e mendonim, por na del keq, humbja e besimit a e shpresës që kishim te dikush a te diçka; pakënaqësia që lind kur zhgënjehemi. Zhgënjim i hidhur (i thellë). Ndjenja e zhgënjimit. Solli zhgënjim. Pësoi një zhgënjim.