Jump to content

zhdërvjell

Nga Wiktionary

ZHDËRVJELL kal.

  • 1. Çmbështjell, shprish një lëmsh a diçka tjetër të ngatërruar; zhdredh, shthur (gërshetin etj.). Zhdërvjell lëmshin. Zhdërvjell perin. Zhdërvjell gërshetin.
  • 2. E bëj më të shkathët nga trupi, e bëj të zhdërvjellët. Zhdërvjell trupin (muskujt).
  • 3. fig. E zhvilloj dhe e bëj më të shkathët nga mendja; e bëj që t'i kapë e t'i zgjidhë gjërat më shpejt, të veprojë me shkathtësi e me lehtësi, e bëj të zhdërvjellët; shkath. Zhdërvjell mendjen. E zhdërvolli më shumë.