zgërlaq

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

ZGËRLAQ kal.

  • 1. E bëj të butë a të squllët diçka duke e ngjeshur; e shtyp fort diçka të butë sa i nxjerr të brendshmet. E zgërlaqi fikun (pjeprin). Zgërlaqi një bretkosë (një breshkë, një krimb). E zgërlaqi fare.
  • 2. fig. Ia pres fuqinë dikujt, e lodh dhe e këput fare. I zgërlaqi puna (rruga).