zemërprishur

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

ZEMËRPRISHUR mb.

  • 1. Që nuk i është plotësuar dëshira dhe i është prishur zemra, që i ka mbetur qejfi për diçka e është prekur në zemër, zemërthyer.
  • 2. si ndajf. Me zemër të prishur, me zemër të thyer, zemërthyer. U largua zemërprishur.