zemërdhembshur

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

ZEMËRDHEMBSHUR mb.

  • 1. Që ndien dhembshuri për atë që vuan, që e ka zemrën të ndjeshme dhe i vjen keq kur i sheh të tjerët që vuajnë; zemërbutë. Baba (nënë) zemërdhembshur. Është shumë zemërdhembshur.
  • 2. Përd. em. sipas kuptimit të mbiemrit.