zell

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

ZELL m.

  • Dëshirë e zjarrtë dhe kujdes i madh që tregon dikush për të kryer me durim dhe sa më mirë një punë, një detyrë, një porosi etj.; përpjekje e këmbëngulje e pareshtur për të kryer një punë. Zell i madh. Ka zell për punë (për mësim). Punon me zell. E mori me zell. I ka hyrë (iu ftoh) zelli.