zebër

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

ZEBËR f. zool.

  • Lloj kali i egër shumë i shkathët, që e ka trupin vija-vija bardhë e zi dhe që rron në kope në Afrikë. Lëkura e zebrës.

ZEBËR mb.

  • 1. Që e ka qimen në ngjyrë të zezë pak si të zbardhur (për bagëtinë). Cjap i zebër. Dhi e zebër.
  • 2. Zeshkan. Burrë i zebër. Grua e zebër.