zdatk

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

ZDATK m.

  • 1. Dërrasë që nuk është zdrukthuar dhe që përdoret zakonisht për të ngritur një mur ndarës. Kasolle me zdatke.
  • 2. Mur i hollë, zakonisht prej dërrasash, që ngrihet për të ndarë në dy pjesë një dhomë, një korridor etj.; çatma. E ndau me zdatk. Ngriti një zdatk.