zburth

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

ZBURTH m.

  • 1. veter. Sëmundje, që shfaqet me puçrra në mishin e dhëmbëve dhe në qiellzën e disa kafshëve (kryesisht të kalit e të gomarit) dhe që i pengon të hanë; zëmbicë. I ka dalë zburthi kalit. Ia preu zburthin gomarit.
  • 2. fig. Inat; këmbëngulje me kokëfortësi. I doli zburthi. Ia hoqi zburthin.